Pulpe de pui pe pat de varza
A doua reteta din cadrul provocarii Bucatarul curajos este propusa de Adela si se numeste Pulpe de pui pe pat de varza.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui ( ciocanele )
- 1 varza de 1 kg
- 1 ardei galben
- 1 fir subtire de praz
- marar
- cimbru
- 1 morcov
- 1 rosie marisoara
- sare
- piper
- 50 ml apa
- 150 ml vin alb
- ulei
- condimente pentru pulpe: fulgi de ardei iute, usturoi granulat, sare si piper.
- Spalam bine pulpele, le stergem de apa , le condimentam, le punem intr-o punga si le punem la rece pana pregatim restul.
- Tocam varza, nu foarte marunt.
- Dam morcovul pe razatoare,tocam si celelalte legume si le amestecam cu varza.
- Ungem un vas cu ulei asezam varza cu legumele, presaram marar si condimente si punem deasupra si pulpele de pui.
- Turnam apa, vinul si stropim cu cativa stropi de ulei, acoperim cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 de minute.
- Dupa jumatate de ora, indepartam hartia de copt si mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca bine pulpele.
Frumoasa si gustoasa!
RăspundețiȘtergereDelicioasa mancare si frumoasa prezentare!
RăspundețiȘtergereBine si frumos ti-a iesit ! Am testat-o si eu ptr ca am fost asaltata de toate blogurile cu provocarea Adelei , cu aceasta reteta , dar n-am fost deosebit de incantata de rezultat ... poate din cauza vinului adaugat (mie nu-mi place alcoolul de nicio culoare :d) .
RăspundețiȘtergerePS Am tot cautat pe blogul tau o modalitate de abonare prin mail , dar n-am gasit ; poate-ti creezi si o asa rubrica , mi-ar fi mai usor sa vad ce postezi , ce zici ?
Zi frumoasa , Mishule !