Prajitura cu mere



Ingrediente:
  • 5 mere
  • 4 linguri zahar
  • 50g unt/margarina
  • 75g ciocolata
  • 2 linguri de margarina.
  • 1 varf de lingurita de scortisoara macinata.
Blat:
  • 4 oua intregi
  •  18 linguri zahar
  •  18 linguri ulei
  •  18 linguri lapte
  •  18 linguri faina
  •  1 praf de copt




Mod de preparare:
  1. Pornim cuptorul si setam temperatura la 180 de grade.
  2. Cutatasm merele de coaja si le taiem felii.
  3. Ungem o cratita sau o tava cu margarina, asezam feliile de mar, presaram zahar si adaugam restul de margarina ramasa de la unsul vasului.
  4. Dam la cuptor pana se rumenesc merele si intre timp pregatim blatul.
  5. Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul  si le frecam foarte bine
  6. Adaugam uleiul si amestecam pana se incorporeaza tot. 
  7. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam o lingura de faina si una de lapte pana le terminam.
  8.  Rezultatul o sa fie un aluat ca de clatite dar un pic mai gros.
  9. Rasturnam aluatul peste merele rumenite si mai lasam la cuptor la o temperatura de maximum 170 de grade pana se rumeneste si trece de testul scobitorii.
  10. O lasam 10 minute sa se raceasca dupa care o rasturnam pe un platou, presaram un varf de lingurita de scortisoara pe toata suprafata prajiturii si o ornam cu ciocolata topita cu margarina.
  11. O dam la frigider pentru o ora si o putem servi.

Comentarii

Postări populare