Tort economic cu ciocolata si nuca
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 4linguri zahar
- 4 linguri faina
- esenta de vanilie
- un praf de sare.
Crema:
- 500ml lapte
- 1 budinca ciocolata
- 3 linguri zahar
- 50g ciocolata amaruie
- 2linguri nuca macinata
Sirop:
- 50ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 180 de grade.
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri.
- Mixam mai intai albusurile pana devin spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc.
- Rasturnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina si amestecam usor.
- Inpartim compozitia in 2 sau 3 depinde de cat de mare e forma.
- Tapetam forma cu hartie de copt rasturnam o parte de compozitie si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
- Incercam din cand cu o scobitoare, pentru a verifica gradul de coacere.
- Cand este copt blatul, il scoatem pe un gratar si il lasam la racit.
- La fel procedam cu toate celelate blaturi.
- Intre timp pregatim siropul punand apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin. Il lasam la racit.
- Pregatim si budinca urmand instructiunile de pe plic iar la final adaugam ciocolata rasa si nuca macinata si amestecam energic.
- Cand toate sunt racite, ne apucam de asamblat.
- Punem un blat pe o farfurie, il insiropam si turnam crema.
- La fel procedam si cu celelate 2 blaturi avand grija ca ultimul strat sa fie de crema, cu care vom orna toata suprafata prajiturii inclusiv marginile laterale.
- Putem orna cu nuca mauntita cu ciocolata rasa, cu visine din visinata sau cu ce aveti la indemana.
- Il lam la rece pentru minim 2 ore dupa care il putem servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************