Dulceata de cirese
Ingrediente:
- 2kg cirese
- 1.5 kg zahar
- 250ml apa
- sucul de la o lamaie.
Mod de preparare:
- Spalam ciresele si le scoatem samburii.
- Stropim fructele cu sucul de lamaie si adagam cateva linguri de zahar pe toata suprafata fructelor.
- Intre timp punem la foc zaharul cu apa si lasam sa clocoteasca.
- Cand s-a topit tot zaharul si siropul clocoteste adaugam ciresele cu tot cu sucul format intre timp.
- Lasam sa fiarba pana se leaga dulceata, punem pe o farfurie o picatura si daca nu curge ii putem stinge focul.
- O lasam sa se racoreasca putin, dupa care o punem in borcane spalate si sterilizate in cuptor.
- Inchidem borcanele si le asezam cu gura in jos sa se sigileze foarte bine capacul.
- Invelim in paturi si lasam asa cel putin pana a doua zi dupa care le putem depozita in camara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************