Vinete umplute cu carne de pui
Ingrediente:
- 3vinete
- 350g carne tocata de pui (piept)
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 3-4 rosii potrivite
- 100 ml suc de rosii sau apa
- patrunjel
- sare
- piper
- 2-3 linguri de ulei de masline de preferat
- 100g cascaval afumat.
- Spalam vinetele si le taiem in doua pe lung.
- Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade Celsius.
- Intre timp, taiem ceapa si ardeiul foarte marunt, morcovul il dam pe razatoare mica si le calim pe toate intr-o tigaie cu cel mult o lingura de ulei.
- Adaugam carnea si o lasam pe foc pana isi schimba culoarea.
- Scoate vinetele din cuptor si le scobim cu ajutorul unei linguri.
- Miezul de la o vanata l-am tocat foarte marunt si l-am adaugat peste carne.
- Condimentam cu sare si piper si adaugam rosiile taiate cubulete plus 100ml apa sau suc de rosii.
- Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 35 de minute.
- Adaugam patrunjelul si amestecam bine.
- Cu ajutorul unei linguri umplem vinetele si le bagam in cuptor pentru20-25 de minute tot la 250 de grade sau pana intra foarte usor furculita in vanata.
- Dupa acest interval scoatem tava si radem cascaval afumat pe suprafata vinetelor, dupa care il mai dam la cuptor pentru 10 minute.
- Se servesc calde!
Arata bine si sunt grovav de bune!
RăspundețiȘtergereMultumesc foarte mult! Spre surprinderea mea, au fost chiar foarte gustoase.
Ștergere