Coasta marinata de porc la cuptor

Ingrediente:


  • 1.5 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • praf de chilli
  • boia
  • 1 lingurita de miere.


Mod de preparare:


  1. Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa.
  2. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata.
  3. Curatam si zdrogim cateii de usturoi.
  4. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea.
  5. Amestecam bine si ungem  cu o pensula  coasta de porc pe ambele  partile.
  6. Bucata de carne o punem intr-o punga si o lasam la frigider cel putin 2 ore.
  7. Dupa acest interval, punem intr-o tava 200ml de apa, asezam coasta de porc cu partea mai grasa in sus si bagam la cuptor.
  8. Setam temperatura la 180 de grade si lasam circa 40 de minute, dupa care o intoarcem pe cealalata parte si o mai lasam inca atat.
  9. Daca doriti sa fie mai rumenita o mai puteti lasa 5-10 minute la cuptor.
  10. O scoatem din cuptor si  o lasam 10 minute in tava dupa care o putem taia.
  11. Eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de sfecla cu telina.







Comentarii

Postări populare