Prajitura cu crema de portocale

Ingrediente:


Blat:
  • 5 oua
  • 150gr zahar
  • 130gr faina
  • 1,5 linguri de cacao
  • coaja de portocala
 Crema de potocale:
  • 2 linguri amidon
  • 250ml suc natural de portocale
  • 350ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de portocala


Sirop:
  • 100ml apa
  • 150ml suc natural de potocale
  • 2-3 linguri de zahar
  • esenta de portocala



Glazura:
  • 50ml frisca lichida 
  • 150gr ciocolata cu lapte





Mod de preparare:
Blat:
  1. Batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
  2.  Adaugam putin cate putin faina amestecata cu cacao si amestecam usor  de jos in sus.
  3. Tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam compozitia. 
  4. Coacem blatul  la foc mic 35-40 minute.
  5. Dupa ce s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptorul intreedeschis sa se raceasca usor.
  6.  Dupa 15 minute il scoatem din tava, desprindem hartiea de copt  si il punem pe un gratar  sa se raceasca complet.

Crema:

  1. Dizolvam amidonul in 50 ml suc de potocale. 
  2. Restul de suc il punem pe foc impreuna cu zaharul. 
  3. Amestecam pana cand zaharul s-a topit, atunci  dam cratita  deoparte si turnam amestecul cu amidon. 
  4. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba,la foc mic,  amestecand mereu, pana se ingroasa  crema.
  5. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.
  6. Batem frisca si o adaugam peste crema de portocala.
  7. Adaugam esenta de portocale si daca nu e suficient de dulce cateva lingurite de zahar pudra si amestecam bine. 

Sirop:
  1. Amestecam si fierbem pana se ingroasa usor, apa cu sucul de portocale si zaharul 
  2. Dupa ce se raceste aromatizam cu esenta de portocale.
Montaj:
  1. Taiem blatul in doua pe lung si insiropam prima parte.
  2. Rasturnam crema de portocale peste blat si nivelam.
  3. Adaugam si cea de a doua felie de blat, o insiropam si o glazuram cu ciocolata topita cu frisca lichida.
  4. Putem presara figurine de zahar sau de ciocolata.


Comentarii

Postări populare