Cataif cu frisca





Ingrediente:
  • 200g fidelini Baneasa
  •  3 linguri unt topit
  •  500ml apa
  •  350-400g zahar
  •  vanilie
  •  coaja de lamaie, fistic, migdale sau nuca de cocos
  • 200ml frisca.
Mod de preparare:

  1. Topim cele 3 linguri de unt.
  2.  Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra.
  3. Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc.
  4. Intre timp facem un sirop din 500ml apa, zahar. vanilie si coaja de lamaie.
  5. Turnam siropul fierbinte peste taiteii rumeniti si dam iar la cuptor pana se absoarbe tot siropul.
  6. Lasam sa se raceasca si ornam cu frisca peste care presaram fistic, migdale sau nuca de cocos.
  7. Dam la frigider cateva ore dupa care putem servi.




Comentarii

Postări populare