marți, 4 martie 2014

Prajitura cu nuca mac si crema de gris

Ingrediente:

Foaie mac:

  • 150 ml smântână
  •  1 ou
  • 1 linguriţă praf de copt 
  • 5 linguri de făină 
  • 5 linguri de zahăr
  •  5 linguri mac măcinat.
Foaie nuca:

  • 150 ml smântână
  •  1 ou
  • 1 linguriţă praf  de copt
  •  5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri nucă măcinată.

Foaie cacao:
  •  150 ml smântână
  •  1 ou
  •  1 linguriţă praf  de copt
  •  5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr 
  • 2 linguri rase de cacao.
Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt/margarina.





Crema:
  •  400 ml lapte
  • 4 linguri griş
  •  200 g zahăr pudră 
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  •  175 g unt sau margarină.





Mod de preparare:

Pentru toate cele 3 foi procedăm la fel şi anume: 
  1.  Mixăm gălbenuşul cu zahărul,
  2.  Adăugăm smântâna, apoi treptat şi făina amestecată cu praful de copt şi macul măcinat/cacaua/nuca măcinată. 
  3. Separat batem spumă albuşul cu un strop de sare şi încorporăm încet în cealaltă compoziţie. 
  4. Turnăm într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit circa 25 minute. 

  1. Crema:
  1.  Punem laptele la fiert şi când dă în clocot adăugăm grişul în ploaie, amestecând continuu să nu facă cocoloaşe.
  2.  Când s-a îngroşat,  luăm de pe foc, acoperim cu o folie alimentară şi lăsăm să se răcească complet.
  3. Margarina o mixăm cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. 
  4. Adăugăm treptat grişul răcit şi continuăm să mixăm.
  5. Împărţim crema în 2 părţi egale, întindem pe primele două foi, începem cu foaia cu mac, continuam cu cea cu cacao si terminam cu foaia cu nuca macinata..
Glazura:
  1. Punem pe foc un vas cu frisca lichida in care rupem ciocolata.
  2. Lasam sa se topeasca si amestecam energic.
  3. Adaugam margarina si amestecam iar.
  4. Turnam glazura pe toata suprafata prajiturii si dam la rece.

                  


Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************