luni, 14 aprilie 2014

Prajitura cu nuca, mac si crema de lamaie


Ingrediente pentru o prajitura in tava de aragaz:
Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • 1l lapte
  • 300 g margarina
  • zeama si coaja de la 2 lamaii.
Blat de nuca:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie



Blat de mac:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g mac macinat
  • esenta de vanilie




Mod de preparare crema:

  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
  2. Adaugam amidonul si amestecam usor.
  3. Rasturnam laptele peste galbenusuri  si mixam pana la completa omogenizare.
  4. Punem cratita pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa. 
  5. Acoperim crema cu folie alimentara, in felul acesta nu se va forma pojghita iar crema va fi fina.
  6. Lasam sa se raceasca si mixam margarina la temperatura camerei, dupa care adaugam putin cate putin in crema racita si amestecam bine.
  7. La final punem zeama si coaja de lamaie.

    .
    Mod de preparare blat nuca:
    1. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.
    2. Adaugam zaharul si mixam pana se obineSe adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, asemanatoare cu cea de bezea.
    3. Galbenusurile le amestecam cu ulei ca la maioneza.
    4. Adaugam galbenusurile peste albusuri.
    5. Amestecam faina cu nuca macinata si cu preaful de copt si o incorporam in compozitia de oua.
    6. Amestecam foarte usor cu o lingura de jos in sus.
    7. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 de minute, sau pana ramane scobitoarea curata cand verificam blatul.
    8. Il scoatem din tava si il lasam la racit .
    Mod de preparare blat cu mac:
    Se prepara in acelasi mod doar inlocuind nuca macinata cu mac macinat!

        Asamblarea:
        1. Blatul cu mac il asezam in tava in care a fost copt.
        2. Deasupra lui punem crema de lamaie, o nivelam si punem si blatul cu nuca, pe care il presam putin.
        3. Pentru ornat putem folosi frisca sau crema de lamaie intinsa in strat subtire peste care radem ciocolata alba sau dupa preferinte.
        4. Dam la rece pentru cateva ore.





          3 comentarii:

          1. Unde se afla reteta????nu e prima data cand apar numai pozele!!!!!

            RăspundețiȘtergere
          2. buna sa ai un paste fericit christos a inviat cind ai timp sa pui si restu de retete de praji si torturi ai un blog minunat tineo tot asa succes in continuare cu drag ely

            RăspundețiȘtergere

          Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


          ******************************************************************************************************************************************************************

          Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




          ***********************************************************************************