vineri, 25 aprilie 2014

Prajitura fina cu nuca de cocos














Ingrediente:
Blat:

  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 3,5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare


Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 2 linguri nuca de cocos
Ingrediente glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 1/2 linguri unt
  • 2-3 linguri frisca lichida.
Ingrediente pentru ornat :
  • nuca de cocos, ornament de ciocolata, fulgi de ciocolata sau chiar ciocolata rasa.



Mod de preparare:
Blat:

  1. Mixam albusurile cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare.
  2. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.
  3. Adaugam treptat cele 3.5 linguri de faina dar nu mai amestecam cu mixerul ci cu o lingura de lemn, de jos in sus.
  4. Adaugam nuca de cocos si amestecam tot asa, de jos in sus.
  5. Tapetam o tava  cu hartie de copt si intindem compozitia pe toata suprafata tavii.
  6. Tinem tava in cuptorul preincalzit, pana trece testul scobitorii. 


Crema:

  1. Amestecam zaharul cu galbenusurile si zaharul vanilat, pana se dizolva zaharul.
  2. Adaugam amidonul si dupa laptele.
  3. Punem la fiert pe baie de aburi sau pe foc mic(asa fac eu) pana ce devine de consistenta unei budinci
  4. Atata timp cat crema este pe foc, trebuie sa amestecam.
  5. O lasam sa se raceasca , dar amestecam frecvent pentru a nu se forma cocoloase.
  6. Batem spuma margarina/untul si il adaugam peste crema.
  7. Adaugam si nuca de cocos si amestecam.
  8. Rasturnam crema peste blat si nivelam.
Glazura:

  1. Intr-un cas punema 2-3 linguri de frisca lichida si ciocolata rupta bucati.
  2. O lasam sa se topeasca, amestecand-o din cand in cand.
  3. Dupa ce s-a topit adaugam untul si amestecam bine.
  4. Intindem glazura peste crema pe care am nivelat-o peste blat.
  5. Trebuie sa lucram repede pentru ca se intareste rapid.
  6. Deasupra prajiturii vom presara decor de ciocolata, ciocolata topita sau chiar nuca de cocos.
  7. Eu recomand sa fie ceva pe baza de ciocolata cu lapte.
  8. O dam la frigider pentru cateva ore dupa care o vom portiona dupa cum dorim.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************