Prajitura fina cu nuca de cocos
Blat:
- 4 albusuri
- 150 gr zahar
- 50 gr nuca de cocos
- 3,5 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- un varf de cutit sare
Crema:
- 4 galbenusuri
- 3 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri amidon
- 5 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 250 gr unt
- 2 linguri nuca de cocos
- 200 gr ciocolata alba
- 1 1/2 linguri unt
- 2-3 linguri frisca lichida.
- nuca de cocos, ornament de ciocolata, fulgi de ciocolata sau chiar ciocolata rasa.
Mod de preparare:
Blat:
- Mixam albusurile cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare.
- Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.
- Adaugam treptat cele 3.5 linguri de faina dar nu mai amestecam cu mixerul ci cu o lingura de lemn, de jos in sus.
- Adaugam nuca de cocos si amestecam tot asa, de jos in sus.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia pe toata suprafata tavii.
- Tinem tava in cuptorul preincalzit, pana trece testul scobitorii.
Crema:
- Amestecam zaharul cu galbenusurile si zaharul vanilat, pana se dizolva zaharul.
- Adaugam amidonul si dupa laptele.
- Punem la fiert pe baie de aburi sau pe foc mic(asa fac eu) pana ce devine de consistenta unei budinci
- Atata timp cat crema este pe foc, trebuie sa amestecam.
- O lasam sa se raceasca , dar amestecam frecvent pentru a nu se forma cocoloase.
- Batem spuma margarina/untul si il adaugam peste crema.
- Adaugam si nuca de cocos si amestecam.
- Rasturnam crema peste blat si nivelam.
- Intr-un cas punema 2-3 linguri de frisca lichida si ciocolata rupta bucati.
- O lasam sa se topeasca, amestecand-o din cand in cand.
- Dupa ce s-a topit adaugam untul si amestecam bine.
- Intindem glazura peste crema pe care am nivelat-o peste blat.
- Trebuie sa lucram repede pentru ca se intareste rapid.
- Deasupra prajiturii vom presara decor de ciocolata, ciocolata topita sau chiar nuca de cocos.
- Eu recomand sa fie ceva pe baza de ciocolata cu lapte.
- O dam la frigider pentru cateva ore dupa care o vom portiona dupa cum dorim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************