vineri, 17 octombrie 2014

Prajitura cu miere si crema de gris

Ingrediente:

Foi:

  • 1 ou
  • 5 linguri lapte
  • 50g margarina
  • 180g zahar
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri miere
  • 400g faina.
Crema:

  • 500ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 250g zahar pudra
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 200g unt
  • gem de caise sau de prune.

Mod de preparare:
Foi:

  1. Punem intr-un vas pe baie de aburi urmatoarele: oul, laptele, zaharul, mierea, margarina si bicarbonatul.
  2. Le fierbem pana devin o pasta spumoasa.
  3. Lasam compozitia sa se raceasca si adaugam faina si amestecam bine sa se formeze o coca.
  4. Impartim aluatul in 4 parti si intindem 4 foi pe care le coacem pe fundul tavii, neaparat pe hartie de copt.

Crema:
  1. Punem la fiert laptele si adaugam grisul in ploaie.
  2. Amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.
  3. Lasam pe foc pana se ingroasa.
  4. Cat timp se raceste laptele cu grisul, batem untul spuma cu zaharul pudra.
  5. Adaugam treptat grisul in unt si tot atunci punem si sucul de lamaie.
  6. Asamblam prajitura, punand peste prima foaie jumatate din cantitate de crema de gris, urmata de o a doau foaie peste care punem gem de caise .
  7. Asezam peste gem cea de- a treia foaie peste care punem restul de crema.
  8. Asezam si ultima foaie si ornam prajitura cu glazura, ciocolata  topita, zahar pudra sau cum a m facut eu... cu nimic.:).


2 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************