marți, 9 decembrie 2014

Prajitura Alcazar



Pentru aceasta reteta minunata trebuie sa-i multumesc lui Miremic   http://miremirc.ro.



Ingrediente:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri  zahar
  • 18 linguri nuci macinate
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit de sare.
 
Crema :
  • 9 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri lapte
  • 300 g margarina
  •  zeama de la jumatate de  lamaie
  • 3 linguri cacao
 
Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
 
Mod de preparare :
   Foi : trebuie sa coacem 3 foi, drept urmare vom inparti cantitatile in 3:
  1.  Mixam 3 albusuri  spuma cu un praf de sare.
  2.  Adaugam 3 linguri zahar si mixam pana arata ca bezeaua.
  3. Adaugam 6 linguri de  nuci macinate si esenta de vanilie  si amestecam cu o spatula de jos in sus 
  4. Coacem foile in tava (20*30cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade in cuptorul preincalzit. 
  5. In acelasi mod procedam si cu celelalte 2 foi.
       Crema : 
  1. Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam.
  2. Turnam laptele peste galbenusuri si punem crema pe baie de aburi 15-20 de minute  sau pana se ingroasa .
  3.  Lasam sa se raceasca.
  4. Mixam margarina la tempertura camerei, pana devine ca o crema aerata, dupa care adaugam crema lingura cu lingura.
  5. Amestecam foarte bine dupa fiecare lingura de crema adaugata. 
  6. Dupa ce terminam de incorporat crema in margarina, adaugam sucul de lamaie, putin cate putin .
  7. Impartim crema in doua parti. Una ramane simpla iar in cealalta punem 3 linguri de cacao.



       Glazura : Topim pe foc mic  ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand continuu.

  • Asamblam prajitura, folosind cele 3 foi si 2 creme, dupa care ornam cu glazura de ciocolata.
      
        








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************