joi, 26 februarie 2015

Cornetti rigati cu broccoli si prosciutto cotto








Ingrediente (pentru 2 persoane):

  • 200 g paste cornetti rigati
  • 250g broccoli
  • 50g de prosciutto cotto
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml ulei masline 
  • 1/2 pahar vin alb 
  • un praf de ardei picant.

Mod de preparare:
  1. Fierbem broccoli taiat buchetele mici, in apa cu sare, maxim 10 min sau pana intra usor furculita.
  2. Punem intr-o tigaie uleiul de masline si usturoiul intreg.
  3. Adaugam prosciutto taiat fasii subtiri si praful de ardei iute.
  4. Turnam vinul in tigaie si lasam sa fiarba 5-7 minute pana se evapora tot alcoolul din vin.
  5. Punem buchetelele de broccoli in tigaie, amestecam usor si lasam 2-3 minute pe foc.
  6. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem de apa si le punem in tigaie peste broccoli.
  7. Adaugam si putina apa in care au fiert pastele.
  8. Presaram parmezan ras si stropim cu putin ulei de masline.
  9. Se poate presara patrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************