Cornetti rigati cu broccoli si prosciutto cotto
Ingrediente (pentru 2 persoane):
- 200 g paste cornetti rigati
- 250g broccoli
- 50g de prosciutto cotto
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei masline
- 1/2 pahar vin alb
- un praf de ardei picant.
Mod de preparare:
- Fierbem broccoli taiat buchetele mici, in apa cu sare, maxim 10 min sau pana intra usor furculita.
- Punem intr-o tigaie uleiul de masline si usturoiul intreg.
- Adaugam prosciutto taiat fasii subtiri si praful de ardei iute.
- Turnam vinul in tigaie si lasam sa fiarba 5-7 minute pana se evapora tot alcoolul din vin.
- Punem buchetelele de broccoli in tigaie, amestecam usor si lasam 2-3 minute pe foc.
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem de apa si le punem in tigaie peste broccoli.
- Adaugam si putina apa in care au fiert pastele.
- Presaram parmezan ras si stropim cu putin ulei de masline.
- Se poate presara patrunjel verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************