Ciorba de fasole cu afumatura
Ingrediente:
- 400 g fasole boabe
- 200 g costita afumata (kaizer, ciolan afumat, scarita)
- 2-3 morcovi
- 1/2 telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei
- 1 rosie
- 1 ceapa
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri otet
- patrunjel verde
- 1 lingurita de boia dulce
- 1/4lingurita de tarhon uscat sau proaspat
- piper
- sare
Mod de preparare:
- Spalam fasolea si o tinem in apa rece minim 8 ore.
- Schimbam apa si o punem la fiert.
- O lasam sa dea in clocot si scurgem apa, pe care o inlocuim tot cu apa clocotita.
- Repetam operatiunea de cel putin doua ori.
- Eu pun si o lingurita de bicarbonat in una din apele pe care le schimb.
- In ultima apa punem afumatura taiata bucati potrivite si legumele taiate cuburi.
- Verificam sa fie fiarta fasolea si adaugam pasta de tomate, boiaua, tarhonul.
- Le lasam sa mai dea o data in clocot si ciorba este gata.
- Adaugarea otetului este optionala.
- Presaram patrunjelul tocat si servim cu ceapa rosie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************