marți, 31 martie 2015

Ciorba de fasole cu afumatura




Ingrediente:
  
  • 400 g fasole boabe
  • 200 g costita afumata (kaizer, ciolan afumat, scarita)
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  •  2 linguri otet
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/4lingurita de tarhon uscat sau proaspat
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

  1. Spalam fasolea si o tinem in apa rece minim 8 ore.
  2. Schimbam  apa si o punem la fiert.
  3. O lasam sa dea in clocot si scurgem apa, pe care o inlocuim tot cu apa clocotita.
  4. Repetam operatiunea de cel putin doua ori.
  5. Eu pun  si o lingurita de bicarbonat in una din apele pe care le schimb.
  6. In ultima apa punem afumatura taiata bucati potrivite si legumele taiate cuburi.
  7. Verificam sa fie fiarta fasolea  si adaugam pasta de tomate, boiaua, tarhonul.
  8. Le lasam sa mai dea o data in clocot si ciorba este gata.
  9. Adaugarea otetului este optionala.
  10. Presaram patrunjelul tocat si servim cu ceapa rosie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************