Prajitura cu gris, mac si portocale
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 pahar cu iaurt
- 1 pahar cu ulei
- 2 pahare cu făină
- 1 pahar cu griş
- 1 pahar cu zahăr
- 1 praf de copt
- 2 linguri de mac
- coajă de lămâie rasă
- 3 pahare de apă
- 2 pahare de zahăr
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 lingura de coaja de portocala razuita.
Mod de preparare:
- Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie.
- Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca.
- Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza volumul.
- Adaugam treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt.
- Turnam compoziţia într-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).
- Punem tava in cuptorul preincalzit, la temperatura medie pana ce prajitura noastra capata o culoare aurie.
- Portionam prajitura cu un cutit bine ascutit.
- Turnam siropul racit peste prajitura fierbine, proaspat scoasa din cuptor.
- Lasam sa absoarba tot siropul, o dam la rece si servim , nu inainte de a presara nuca de cocos sau fistic maruntit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************