Tocanita sanatoasa-reteta de post



Ingrediente pt 2 portii:

  • 1ceapa potrivita
  • 1 ardei gras/capia rosu
  • 2 morcovi subtirei
  • 1 dovlecel
  • 2 tije de apio (telina 0
  • 1borcan de fasole verde/galbena fiarta
  • 1 cutie de rosii decojeite in sus de rosii sau 2-3 rosii proaspete
  • patrunjel
  • 1catel de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • orez fiert.



Mod de preparare:

  1. Punem uleiul intr-o cratita incinsa.
  2. Adaugam ceapa taiata julien si catelul de usturoi taiat feliute si le lasam sa se inmoaie putin.
  3. Urmeaza morcovii taiati rondele subtiri.
  4. Adaugam dovlecelul si tijele de telina taiate marunt.
  5. La lasam se se inmoaie, adaugam ardeiul gras taiat fasii si turnam apa calda cat sa acopere legumele.
  6. Cand sunt aproape gata si a scazut lichidul din cratita,  rasturnam si continutul unei conserve de rosii plus fasolea verde/galbena scursa foarte bine de apa si asezonam cu sare si condimente..
  7. Mai lasam sa dea cateva clocote si gata.
  8. Presaram patrunjel verde si servim alaturi de orez fiert cu putina sare sau si mai bine cu mamaliga.

Comentarii

Postări populare