Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala


Este aceeasi compozitie ca si la Prajitura cu crema de ciocolata, dar are mai multa coaja si esenta de portocale.


Ingrediente:
Crema:
  • 250g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
  • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita de esenta de portocale.



Pandispan:

  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingurita coaja de portocala

Sirop:
  • 2 linguri de cafea instant
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de portocale 
  • 350mlapa


Glazura:

  • 150g ciocolata 
  • 4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt.

Mod de preparare:
Crema:


  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea.
  2. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema,
  5. Adaugi esenta de portocala si  pui crema  la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).


Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Radem coaja de portocala si o punem peste compozitia de ou.
  3. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  4. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  5. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  6. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
  7. Il lasam la copt pana devine auriu, dar si mai sugir pana trece testul  scobitorii..
  8.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  9.   Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.


Sirop:

  1. Fierbem apa si adaugam peste cafeaua instant.
  2. Adauzam zaharul si esenta de portocale, amestecam usor.
  3. Lasam sa se raceasca.
Glazura:

  1. Topim ciocolata impreuna cu frisca.
  2. Adaugam  lingurita de unt si amestecam.




Asamblare:
  1. Taiem blatul in 3.
  2. Asezam o foaie pe un platou dar nu inainte a a pune o lingurita de crema pe fundul platoului(in felul acesta stim sigur ca nu ne v-a aluneca tortul):).
  3. Insiropam blatul si intindem jumatate din crema de ciocolata.
  4. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  5. Insiropam si a doua foaie si intindem restul de crema.
  6. Punm si cel de-al treilea blat, il presam peste crema si il insiropam.
  7. Il dam la rece si intre timp pregatim glazura.
  8. Topim ciocolata in 4 linguri de frisca(la microunde sau pe baie de abur)
  9. Glazuram cu ciocolata topita.
  10. Dam tortul  la rece cateva ore dupa care il putem portiona si servi.

Comentarii

Postări populare