Ostropel de pui cu mamaliga

Ingrediente:


  • 4 pulpe de pui întregi
  • 1 cutie roşii decojite în bulion
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 pătrunjel proaspăt
  • piper boabe, foi de dafin, sare, ulei pentru prăjit
Mod de preparare:


  1. Calim ceapa, tocata marunt,  intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.
  2. scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper..
  3. Intr-o cratita(sau tuci - ar fi de preferat), punem ceapa calita, pulpele si 2 linguri din uleiul ramas dupa rumenirea pulpelor.
  4. Adaugam supa de pui sau apa calda peste pulpe, cat sa le acopere.
  5. Fierbem totul la foc mic.
  6. Adaugam conserva de rosii, piper boabe si o foaie de dafin.
  7. Lasam sa fiarba la foc mic, cca. 15 minute, pana vedem ca incepe sa se lege sosul.
  8. Curatam si feliem usturoiul si il adaugam in ceaun.
  9. Mai fierbem sosul 5 minute.
  10. Stingem focul si presaram patrunjel verde.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe