luni, 18 mai 2015

Chec zebra


Ingrediente:
  • 5 oua
  • 50 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 100g iaurt gras
  •  esenta rom
  • 1 pachetel  praf de copt
  • praf de sare

Mod de preparare:

  1. Batem ouale cu zaharul, romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul .
  2. Adaugam  iaurtul, faina, uleiul, praful de copt si omogenizam bine .
  3. Impartim compozitia in doua parti egale, iar intr-o parte punem cacao. 
  4. Amestecam bine.
  5. Punem cele doua compozitii in doua pungi(sau posh-uri).
  6. Taiem cate un colt la fiecare punga.
  7. Tapetam  forma de chec cu hartie de copt si punem putina compozitie alba dupa care punem peste ea, compozitie cu cacao si tot asa pana terminam ambele compozitii.
  8. Dam tava la cuptor, pe care l-am incins la 180de grade.
  9. Ca sa fim siguri ca s-a copt facem testul cu scobitoarea.
  10. Inainte de a-l felia in lasam sa se raceasca.



3 comentarii:

  1. Frumos aspect ,dungile sunt bine delimitate, insa efectul obtinut este mai mult un degrade. Ati pus ceva in compozitia simpla, cumva iaurtul a fost roz?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Nu, singurul colorant daca pot sa spun asa a fost cacao. Am pus cate putin din compozitia alba si la fel de putin din cea cu cacao. Sper sa va fie de folos.

      Ștergere
  2. Da,intr-adevar,m-am gandit eu si la asta,insa am uitat sa va intreb.Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************