Budinca de dovlecei cu branza
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 3 oua
- 150g telemea
- 2 linguri smantana
- 4 linguri faina
- 1/2 praf de copt
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 lingurita sare (pentru dovlecei),
- piper si sare dupa gust
- 50 gr cascaval.
Mod de pregatire:
- Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare.
- Presaram sare peste ei si amestecam.
- II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute.
- Dupa expirarea timpului ii stoarcem bine si adaugam telemeaua rasa, ouale si smantana.
- Amestecam bine si adaugam verdeata tocata marunt.
- Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
- Tapetam tava cu hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina.
- Nivelam toata supratata budncii si presaram cascavalul ras.
- Coacem timp de aproximativ 35 de minute la foc potrivit.
- Lasam sa se rceasca in tava, dupa care portionam si servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************