Napolitane cu caramel si migdale-provocarea secreta luna august
Luna aceasta gazda Provocarii secrete este D-na Elena. Blogul repartizat este https://vickysrecipes.wordpress.com/.
Multumesc Victoria pentru retetele delicioase. :)
Ingrediente:
Pentru FOI:
- 1 pachet de foi de napolitane
Crema
- 300g zahăr pudră
- 300g zahăr tos
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 8 gălbenușuri de ouă
- 300g fulgi de migdale sau nuca
- 400g unt
- 1 vârf cuțit de sare
Mod de preparare:
- Maruntim cu cutitul fulgii de migdale.
- Batem bine galbenusurile cu zaharul pudra si vanilat plus un praf de sare, pana isi schimba culoarea si se topeste zaharul.
- Caramelizam zaharul pe foc mic.
- Adaugam untul pente zaharul caramelizat si amestecam cu grija, pana caramelul devine omogen.
- Adaugam migdalele si amestecam pana se uniformizeaza crema.
- luam de pe foc si turnam incet crema de galbenusuri.
- Dupa ce s-a incorporat toata crema de galbenus punem vasul pe foc mic si fierbem pana crema se ingroasa un pic si isi schimba culoarea.
- Turnam crema fierbinte pste foi, presam si o lasam cateva ore la temperatura camerei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************