vineri, 27 iulie 2012

Salam de biscuiti cu umplutura de cocos


INGREDIENTE:

    * 500 g biscuiti
    * 100-150g de zahar, depinde cat de dulci sunt si biscuitii
    * 250 ml  apa
    * 5 linguri de cacao
    * un pachet de margarina
    * 5 linguri de lapte praf
    * stafide
    * esenta de rom
    * 50 g alune nesarate macinate(optional) sau nuca

Umplutura alba e de fapt compozitia de bomboane Rafaello.
    * 200 g unt sau margarina
    * 200 g zahar pudra
    * 200 g lapte praf
    * 150 g nuca de cocos pt compozitie

Se omogenizeaza untul cu zaharul pudra, laptele praf si fulgii de cocos. 

MOD DE PREPARARE:

1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul.

2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.
In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza, se poate folosi si lapte dulce, in locul celor 250 de ml de apa si a celor 5 linguri de lapte praf.

3. Se adauga cacaoa, nucile/alunele zdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.
Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.

4. Pe o bucata de celofan, se pune compozitia, se intinde iar deasupra se pune  compozita de bomboane rafaello si se ruleaza dupa cum doriti. Pentru a presara nuca, biscuiti macinati sau fulgi de cocos, ungeti salamul cu margarina sau unt. 



PREZENTARE:
 
Eu am facut o forma triunghiulara dintr-o cutie mai mare( promit sa revin cu imagini):).

2 comentarii:

  1. Te pup Miha, sunt Oana, eu nu vad compozitia la salam, dami-o si mie te rog, te pup.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************