Salam de biscuiti cu umplutura de cocos
INGREDIENTE:
* 500 g biscuiti
* 100-150g de zahar, depinde cat de dulci sunt si biscuitii
* 250 ml apa
* 5 linguri de cacao
* un pachet de margarina
* 5 linguri de lapte praf
* stafide
* esenta de rom
* 50 g alune nesarate macinate(optional) sau nuca
Umplutura alba e de fapt compozitia de bomboane Rafaello.
* 200 g unt sau margarina
* 200 g zahar pudra
* 200 g lapte praf
* 150 g nuca de cocos pt compozitie
Se omogenizeaza untul cu zaharul pudra, laptele praf si fulgii de cocos.
MOD DE PREPARARE:
1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul.
2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.
In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza, se poate folosi si lapte dulce, in locul celor 250 de ml de apa si a celor 5 linguri de lapte praf.
3. Se adauga cacaoa, nucile/alunele zdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.
Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.
4. Pe o bucata de celofan, se pune compozitia, se intinde iar deasupra se pune compozita de bomboane rafaello si se ruleaza dupa cum doriti. Pentru a presara nuca, biscuiti macinati sau fulgi de cocos, ungeti salamul cu margarina sau unt.
PREZENTARE:
Eu am facut o forma triunghiulara dintr-o cutie mai mare( promit sa revin cu imagini):).
Te pup Miha, sunt Oana, eu nu vad compozitia la salam, dami-o si mie te rog, te pup.
RăspundețiȘtergereBuna Oana, am completat reteta, te pup si eu!
Ștergere