vineri, 27 iulie 2012

Tort de ciocolata cu menta



BLAT

INGREDIENTE

· 6 oua
· 250 gr zahar
· 300 gr faina
· 10 linguri apa
· 1 praf de copt

MOD DE PREPARARE:

1.      Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie.
2.       Separat se amesteca faina ( daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina cu 1 lingura cacao) cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri.
3.       Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
4.      Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina.
5.      Se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min.
6.      Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.


CREMA

INGREDIENTE:

· 5 oua
· 250 gr zahar
· 2 linguri cu varf faina
· 4 linguri cacao data prin sita
· 1pachet de margarina
· 1 lingurita esenta de menta de la Dr. Oetker

MOD DE PREPARARE:

  1. Se fierb ouale cu zaharul pe baine marie pana se topeste zaharul.
  2. Apoi se adauga cacaua, amestecata cu faina, si se fierbe in continuare pana se ingroasa compozitia.
  3. Se raceste si se amesteca impreuna cu margarina frecata pana devine spumoasa.
  4.  Se adauga esenta de  menta. 


SIROP

INGREDIENTE:

  • 100ml apa
  • 150g zahar
  • cateva picaturi esenta de menta
 
MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun intr-un vas la fiert apa si zaharul, lasam pana se  topeste zaharul si se leaga putin siropul.
  2. Il lasam la racit si dupa adaugam cateva picaturi de esenta de menta.


ASAMBLAREA:

  1. Taiem blatul in 3 parti pe orizontal.
  2. Asezam prima felie pe un platou si o insiropam cu 2-3 linguri de sirop, dupa care punem jumatate din crema.
  3. Asezam cea de a doua felie si procedam ca la prima.
  4. Iar cea de a 3 a felie, o asezam peste cea de la mijloc si doar o insiropam.
  5. Punem platoul la rece.
  6. intre timp preparam o glazura de ciocolata sau de care doriti de la Dr. Oetker-  si decoram tortul cu ea.


Eu in lipsa de idei am ornat prajitura cu o crenguta de menta proaspata.

Un comentariu:

  1. O prajitura absolut de-menta! on second thought, tot uitandu-ma pe aici mi s-a facut pofta de ciocolata, ma duc sa-mi iau o ciocolatutza langa cafea.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************