vineri, 27 iulie 2012

Tort cu mousse de portocale si de ciocolata

 
Blat:
  • 1 pachet de biscuiti cu lapte sau de care doriti
  • 100g unt sau margarina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala.
Mod de preparare:
    1. Se faramiteaza foarte bine biscuitii si se amesteca cu untul topit si celelalte ingrediente.
    2. Se rastoarna intr-o forma de tort cu fundul detasabil.
    3. Se pune la frigider 30 de minute.
Mousse de ciocolată cu lapte
  • 125ml frişcă lichidă
  • 160 grame ciocolată cu lapte
  • 1 plic gelatină
  • 100 grame frişcă bătută  
Mousse de portocale
125 ml frişcă lichidă
sucul de la 2 portocale
300 grame frişcă bătută
1 plic gelatină
 
Mousse de ciocolată amăruie
125 ml frişcă lichidă
200 grame ciocolată amăruie
110 grame frişcă bătută
1 plic gelatină
Preparare mousse de ciocolată cu lapte:
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (4 linguri), timp de 10 minute.
Apoi se dizolvă la bain-marie. NU TREBUIE SA FIARBA!!!
Se pun la bain-marie 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata cu lapte ruptă în bucăţi şi se amestecă bine. 

Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi Se amesteca. 
Preparare mousse de portocale:
Gelatina se pune la înmuiat în sucul de portocala,  timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. NU TREBUIE SA FIARBA! 
    Se pun  la bain-marie 125 ml frişcă şi se amestecă bine. 
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută. 
Se amesteca. 
Preparare mousse de ciocolată amăruie:
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, la fel ca la mousse-ul de ciocolata cu lapte.
Se dă la rece aproximativ 1 oră, ca să se întărească suficient pentru următorul strat de mousse.
După ce s-a întărit primul strat, se adaugă cel de-al doilea strat de mousse de ciocolată cu lapte. Se bagă din nou la rece timp de o oră.
În final se adaugă cel de-al treilea strat de mousse de ciocolată amăruie şi se ţine la rece până se întăreşte şi acest ultim strat.
 Se desface partea detaşabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************