Ardei umpluti la cuptor

 
 
 
 
INGREDIENTE:
     
 
  • 10 ardei grasi
  • 700 de grame de carne tocata
  • 2 cepe
  • 200g orez cu bobul rotund
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras mai mic
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 de legatura de marar
  • 1/2 de legatura de patrunjel
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita rasa de piper macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2  frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • sos: 2 linguri pasta de tomate, 3 linguri de ulei de masline, frunza de dafin, sare, piper, cimbru.

    MOD DE PREPARARE:


    1. Se scot   cotoarele si semintele de la ardei. 
    2. Se spala bine si se lasa la scurs cu gura in jos.
    3. Punem carne tocata intr-un vas. 
    4. Tocam ceapa,catelul de usturoi, morcovul si un ardei gras si ii punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. 
    5. Adaugam pasta de tomate, amestecam, lasam sa se prajeasca putin si         
    6. adaugam orezul si o foaie de dafin.                                                                    
    7. l lasam sa se caleasca putin si stingem focul.
    8. Lasam sa se raceasca si rasturnam compozitia peste carnea tocata. 
    9. Adaugam sare, piper, cimbru si verdeata.
    10. Amestecam foarte bine, pana la obtinerea unei compozitii omogene.
    11. Compozitia de carne si orez se indeasa in ardeii, fara a-I umple insa complet pentru ca orezul se va umfla la fierbere.
    12. Aranjam ardeii, cu deschizatura in sus, intr-o oala potrivita.
    13. Adaugam apa fierbinte cat sa-I acopere, foaie de dafin, putina sare  si cateva boabe de piper.
    14. Bagam oala in cuptorul preincalzit, timp de 1-1,5 ore.




    Preparare sos:
    1. Incingem uleiul intr-un vas, adaugam pasta de tomate , 250 ml de apa, piperul, cimbru, foaia de dafin si putina sare.
    2. Lasam sa clocoteasca 5 minute
    3. Adaugam sosul direct in farfurie peste ardeii umpluti.





     


    Comentarii

    Postări populare