Chiftelute de dovlecei cu cartofi
INGREDIENTE:
- 2 dovlecei
- 2 cartofi
- 1 ou
- 3 linguri faina
- piper
- sare
- cimbru
- 2 catei usturoi sau 1/2 lingurita usturoi granulat
MOD DE PREPARARE:
- Se dau pe razatoarea mare dovleceii si cartofii se punintr-o sita, se presara putina sare si se lasa la scurs mimim 30 de minute.DUpa care se storc foarte bine cu mana.
- Se pun intr-un castron, se adauga restul ingredientelor.
- Se pune uleiul la incins si se adauga chiftelutele cu lingura.
- Se rumenesc cateva minute pe ambele parti.
- Se scot pe un servetel pentru a absorbe surplusul de ulei.
- Se servesc atat calde cat si reci.
Zucchini and potatoes "meatballs"
INGREDIENTS:
2 courgettes
2 potatoes
1 egg
3 tablespoons flour
pepper
salt
thyme
2 cloves garlic or 1/2 teaspoon granulated garlic
PREPARATION:
1. Grate the potatoes and zucchini, put the mix in a seive, sprinkle with salt and leave it to drain for a minimum of 30 minutes. Squeeze the extra liquid by hand(it's important the mixture is not watery).
2. Place in a bowl, add the rest of the ingredients. Form the meatballs by hand.
3. Add the meatballs in the heated oil, with a spoon.
4. Brown on both sides for a couple of minutes.
5.Place the meatballs on a paper towel, to remove excess oil.
6. You can serve the meatballs both hot and cold, they are great either way.
Enjoy!
Felicitări pentru reteta si mai ales pentru ca a fost premiata!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!:)
Ștergere