duminică, 9 septembrie 2012

Compot de piersici pentru iarna


Reteta este identica cu cea de la compotul de prune de aici.



INGREDIENTE :


Pentru fiecare borcan:
  • 3 linguri de zahar sau 2 linguri de indulcitor.
  • fructe.

MOD DE PREPARARE :

  1.  Alegeti fructe sanatoase, coapte dar tari.   
  2.  Spalati bine fructele si curatati-le de codite.
  3.  Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate (de preferat  cu capace cu filet). 
  4. Adaugati cele 3 linguri de zahar.
  5.  Umpleti borcanele cu apa.
  6.  Infiletati capacul si agitati pana la dizolvarea zaharului.
  7.  Pe fundul unei oale asezati un prosop de bucatarie si aranjati borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
  8.  Adaugati apa pana se acopera borcanele si se pune la fiet .
  9.   Dupa 20 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa pana a doua zi.
  10.  Sau o metoda si mai simpla dupa ce le-ati infiletat le puneti intr-o tava, le bagati in cuptor si le lasati cam 20 de minte, dupa care le scoateti si le acoperit bine in niste paturi la dunst 2-3 zile pana se racesc bine.
  11.  Puneti borcanele bine racite in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************