Compot de prune pentru iarna
INGREDIENTE :
Pentru fiecare borcan:
3 linguri de zahar,
prune.
PREPARARE :
Pentru fiecare borcan:
3 linguri de zahar,
prune.
PREPARARE :
1. Alegeti fructe sanatoase, coapte dar tari. Spalati bine fructele
si curatati-le de codite.
2. Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate (de preferat cu capace cu filet).
3. Adaugati cele 3 linguri de zahar.
4. Umpleti borcanele cu apa.
4. Umpleti borcanele cu apa.
5. Infiletati capacul si agitati pana la dizolvarea zaharului.
6. Pe fundul unei oale asezati un prosop de bucatarie si aranjati borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
6. Pe fundul unei oale asezati un prosop de bucatarie si aranjati borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
7. Adaugati apa pana se acopera borcanele si se pune la fiet .
8. Dupa 20 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa pana a doua zi.
9. Puneti borcanele bine racite in camara.
9. Puneti borcanele bine racite in camara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************