luni, 24 septembrie 2012

Galetta cu mere si feliute de prune







INGREDIENTE:
  • foietaj
  • 300g mere si cateva prune
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 zahar vanilat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita gris.
PREPARARE:

1.       Spalam fructele, indepartam coditele si samburii si le feliem.
2.      Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat.
3.       Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt..









4.       Presaram  grisul peste aluat.
5.       Asezam feliile de fructe.







6.       Presaram  deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi indoim marginile aluatului peste umplutura, presand usor aluatul.

7.        Ungem marginile cu galbenus de ou si presaram cu zahar tos sau  zahar vanilat.



     8.       Incingem cuptorul  la 180 de grade si coacem placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine auriu, iar fructele incep sa isi lase siropul.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************