luni, 24 septembrie 2012

Galetta cu prune



INGREDIENTE:
  • foietaj
  • 300 g prune
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 zahar vanilat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita gris.
PREPARARE:

1.       Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem.
2.      Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat.
3.       Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt..
4.       Presaram  grisul peste aluat.
5.       Asezam feliile de prune.
6.       Presaram  deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi indoim marginile aluatului peste umplutura, presand usor aluatul.
7.        Ungem marginile cu galbenus de ou si presaram cu zahar tos sau  zahar vanilat.
     8.       Incingem cuptorul  la 180 de grade si coacem placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.





        



    



 




 


Cel mai bine este sa pregatiti aceasta delicioasa placinta cu aluatul descris mai jos, din pacate pe mine ma presa timpul si am ales varianta foetajului.

Ingrediente aluat:
  • 5 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
    125 g faina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie.
PREPARARE ALUAT:
1.      Intr-un vas se pun faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi mai mici.
2.      Se framanta bine cu mainile, pana cand compozitia seamana cu niste firimituri. Se adauga laptele si se amesteca rapid, strangand aluatul intr-o bila.
3.      Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2 ore. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************