Gem de mere
Ingrediente:
- 3kg mere
- 1,2kg zahar
- 3 linguri suc de lamaie
- 300ml apa.
Mod de preparare:
- Spalam si curatam merele de coaja si de seminte.
- Le feliem cu cutitul sau cu robotul.
- Adaugam sucul de lamaie si zaharul si le lasam 2-3 ore la temperatura camerei sa-si lase sucul.
- Adaugam apa si punem la foc intr-un vas cu fundul gros.
- Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
- Gemul este gata in momentul in care fructele au un aspect gelatinos.
- Punem gemul in borcane curate si uscate si le bagam la cuptor timp de 15 minute.
- Le scoatem si le invelim in paturi.
- Le lasam 2-3 zile pana la racirea completa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************