marți, 18 septembrie 2012

Negresa rapida

 
 
INGREDIENTE:
 
  • 2  oua
  • 2 cani de zahar
  • 10 linguri gem
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 2 lingurite  bicarbonat de sodiu
  • esenta
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 cani faina
  • 1 cana de nuca taiata marunt (optional)
 
 
MOD DE PREPARARE: 

  1. Se freaca ouale  cu zaharul si cu cacao.
  2. Se adauga uleiul, laptele, gemul si aromele.
  3. Se amesteca bine.
  4. Se adauga jumatate din faina.
  5. In cealalta cana si jumatate de faina se amesteca cele doua lingurite de bicarbonat. 
  6. Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu asa fac). 
  7. Se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute.
  8. Ca sa va dati seama daca s-a copt incercati cu o scobitoare, daca iese curata, e gata.

Aceasta compozitie ajunge pentru o tava rotunda de 30cm.

Un comentariu:

  1. Am mancat o bucata la cafea, e o combinatie grozava...nici n-a mai trebuit sa pun zahar in cafea.
    P.S. Bulinele rulz!

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************