marți, 18 septembrie 2012

Placinta cu mere- reteta de post


INGREDIENTE:
  • 1.5kg mere
  • 150g zahar sau 3-4 linguri indulcitor
  • scortiosara
  • 4 linguri gris
  • 100g unt sau margarina
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 pachet foi de placinta

MOD DE PREPARARE:  

  1. Se spala si se curata merele de cotoare, uneori si de coaja. Eu prefer sa le folosec cu tot cu coaja pentru vitamine.
  2. Se dau merele pe razatoarea mare.
  3. Se da de razatoare si coaja de la o lamaie si se pune peste merele rase.
  4. Se adauga peste mere 1-2 picaturi de esenta de vanile sau un plic de zahar vanilat si scortisoara.
  5. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge cu unt/margarina sau ulei.
  6. Se porneste cuptorul. 
  7. Se iau cate 3 foi din pachet si se unge foaia de deasupra cu putina margarina sau unt(in mod normal, se ung toate foile cu margarina, dar eu nu fac asa)
  8. Pe una din laturi se presara o lingura de gris, adaugam  cu o lingura mere rase peste care adaugam o lingura de zahar si putina margarina(nu foare multa).
  9. Rulam foile cu merele si le asezam in tava.
  10. La fel procedam si mai departe pana terminam foile si merele.
  11. Taiem fiecare rulou la dimensiunea dorita.
  12. Mai adaugam putina margarina pe deasupra.
  13. Bagam tava la cuptor la 200grade timp de 20 de minute.
  14. Se lasa sa se raceasca si se tapeteaza sau nu  cu zahar pudra  .:)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************