vineri, 7 septembrie 2012

Spaghete cu sos de rosii





INGREDIENTE:
600 g rosii bine coapte
1 ceapa mare
1/2 lingurita usturoi granulat sau 3 catei de  usturoi
busuioc
400 g spaghete (un pachet)
3 linguri ulei de masline
sare, piper, foaie de dafin.


MOD DE PREPARARE:

1. Rosiile trebuiesc decojite. Pentru asta punem la fiert apa intr-o oala. Cand incepe sa fiarba punem rosiile, le tinem in apa clocotind 3-4 minute, apoi le vom pune in apa rece. In acest fel, rosiile se decojesc foarte simplu.
2. Rosiile decojite le taiem cubulete.
3. Curatam ceapa si o taiem marunt. Punem intr-o tigaie uleiul, apoi adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat feliute, daca folositi usturoi granulat il adaugati cu cateva minute inainte de a lua sosul de pe foc. Le calim, dupa care adaugam rosiile.
4. Condimentam cu sare si piper si adaugam busuioc dupa gust.
5. Pentru a dura cat mai putin pregatirea acestei retete eu fierb pastele in timp ce pregatesc sosul.
6. Se pot servi si cu cascaval  sau  parmezan ras deasupra, doar ca eu am uitat sa le mai fotografiez sub forma aceasta, iar cand am realizat era deja prea tarziu :).




Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************