luni, 10 septembrie 2012

Varza dulce cu carne de rata









INGREDIENTE :

  • 2 kg varza 
  • 2 cepe 
  • 1-2 buc ardei gras 
  • un morcov 
  • rosii,suc de rosii sau pasta de tomate 
  • ulei 
  • sare, piper boabe, condimente 
  • 2-3 foi de dafin 
  • 1 legatura marar 
  • pieptul si pulpele de la rata.



MOD DE PREPARARE:

  1.  Varza  se curata de frunzele de la exterior, se spala si se toaca.
  2.  Se presara sare peste varza, se amestecai si se lasa 30 de minute sa elimine zeama, apoi se stoarce usor intre palme sa elimini surplusul de zeama.
  3. Carnea se poate  fierbe inabusit sau praji putin.
  4.  Se pune intr-o cratita  putin ulei ceapa tocata marunt ,morcovul dat pe razatoare, ardeiul gras, piperul, frunzele de dafin,se amesteca bine si lasa sa fiarba putin. 
  5. Cand s-au inmuiat se adauga carnea, ,sarea, condimentele  si se mai lasa cateva minute pe foc sa fiarba. 
  6.  Se adauga varza si sa lasa sa fiarba fara a adauga apa. Varza va lasa zeama,
  7.  Cand s-a inmuiat varza se baga cratita in cuptor si se lasa sa se rumeneasca.
  8.  Adaugam rosiile si mai lasam varza in cuptor maximum 10 minute.
  9.  Se presara mararul tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************