joi, 11 octombrie 2012

Ciorba de porc


INGREDIENTE (pentru 7 litri de ciorba):
  • 1 kg de carne de porc cu os
  • 1litru de bors proaspat
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 3 cepe
  • 1 dovlecel mic
  • 100g varza proaspata taiata fideluta
  • 150 de grame de fasole verde pastai
  • 100g mazare
  • 3 ardei gras taiat cuburi
  • 3 cartofi cuburi
  • 3 rosii taiate in cuburi
  • leustean
  • sare, piper
  • 1 ou



MOD DE PREPARARE:

  1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece.
  2. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza  spuma, se adauga morcovii, telina si patrunjelul.
  3. Se lasa sa fiarba pe foc mic.
  4. Cand morcovii sunt fierti pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga restul legumelor, mai putin cartofii si rosiile.
  5. Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii.
  6.  Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi si  borsul fiert separat. 
  7. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc.
  8. Se bate bine un ou si se adauga in oala cu ciorba.
  9. Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra.
Se poate servi cu ceapa rosie sau cu ardei iute proaspat sau murat si cu mamaliguta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************