Conopida pane
Ingrediente:
- o conopida
- 3 oua
- 200g faina
- 150ml apa minerala
- sare
- piper
- usturoi granulat
- 1 iaurt mic
- o lingurita zeama de lamaie
- Punem conopida intr-un vas cu apa si sare si o lasam 15 minute.
- Separat punem o oala cu apa la fiert.
- Cand clocoteste adaugam putina sare si zeama de lamaie.
- Adaugam si conopida desfacuta in bucatele si o lasam cam 5 minute sa se inmoaie dar sa nu se fiarba foarte bine ca se faramiteaza cand o prajim.
- Dupa 5 minute o scoatem cu o paleta si o lasam la scurs.
- Intre timp pregatim din oua, faina si apa o compozitie putin mai subtire decat cea de clatite.
- Luam fiecare buchetel de conopida si-l bagam in compozitia de clatite dupa care le punem la prajit.
- Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de grasime.
- Intre timp pregatim dintr-un iaurt mic un fel de sos, adica amestecam iaurtul cu putin piper, o lingurita de usturoi granulat sau 2 catei de usutoi pisati bine, putina sare si putin piper.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************