luni, 15 octombrie 2012

Conopida pane


Ingrediente:

  • o conopida
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 150ml apa minerala
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • 1 iaurt mic
  • o lingurita zeama de lamaie







Mod de preparare:



  1. Punem conopida intr-un vas cu apa si sare si o lasam 15 minute.
  2. Separat punem o oala cu apa la fiert.
  3. Cand clocoteste adaugam putina sare si zeama de lamaie.
  4. Adaugam si conopida desfacuta in bucatele si o lasam cam 5 minute sa se inmoaie dar sa nu se fiarba foarte bine ca se faramiteaza cand o prajim.
  5.  Dupa 5 minute o scoatem cu o paleta si o lasam la scurs.
  6.  Intre timp pregatim din oua, faina si apa o compozitie putin mai subtire decat cea de clatite.
  7.  Luam fiecare buchetel de conopida si-l bagam in compozitia de clatite dupa care le punem la prajit.
  8. Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de grasime.
  9. Intre timp pregatim dintr-un iaurt mic un fel de sos, adica amestecam iaurtul cu putin piper, o        lingurita de usturoi granulat sau 2 catei de usutoi pisati bine, putina sare si putin piper.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************