luni, 15 octombrie 2012

Crumble cu mere si stafide- reteta de post

Ingrediente:


  • 600g mere
  • 180g unt sau margarina+ o lingura pentru uns forma
  • 100g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 zahar vanilat
  • 5g stafide
  • 240g faina


Mod de preparare:

  1. Spalam si curatam merele de coaja si de seminte.
  2. Le taiem cubulete.
  3. Ungem vasul termorezistent cu o lingura de unt.
  4. Adaugam merele, scortisoara si zaharul si le bagam la cuptor.
  5. Le lasam cam 25 de minute pana se coc.
  6. In timpul asta preparam aluatul din faina si untul la temperatura camerei,le amestecam pana arata ca niste firimituri de paine.
  7. Adaugam si un plic de zahar vanilat.
  8. Dupa 25 de minute scoatem vasul din cuptor cat sa presaramstafidele si aluatul peste merele coapte.
  9. Bagam la cuptor si mai lasam cat sa se rumeneasca putin.
  10. Se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie.




Un comentariu:

  1. Purced in aventura cu aceasta prajitura! multumesc mult de reteta, sper sa iasa bine.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************