Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza
Ingrediente:
Aluat:
- 4 cartofi fierti in coaja
- 1 ou
- sare
- faina cat cuprinde.
- 300g branza de care aveti
- 1ou
- 1 lingurita marar verde tocat
- 1 fir de ceapa verde
- piper
- smantana
- patrunjel verde.
Mod de preparare:
- Fierbem cartofii cu tot cu coaja.
- Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.
- Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.
- Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.
- Framantam adaugand faina pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.
- Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.
- Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.
- Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.
- Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.
- Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.
- Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.
- Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.
- Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.
- Ii servim cu smantana.
- Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.
- AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu untul.
- Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************