miercuri, 31 octombrie 2012

Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza



Ingrediente:
Aluat:
  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde.
Umplutura:
  • 300g branza de care aveti
  • 1ou
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • piper
Decor:
  • smantana
  • patrunjel verde.




Mod de preparare:


  1. Fierbem cartofii cu tot cu coaja.
  2. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.
  3. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.
  4. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.
  5. Framantam adaugand faina  pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.
  6. Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.
  7. Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.
  8. Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.
  9. Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.
  10. Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.
  11. Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.
  12. Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.
  13. Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.
  14. Ii servim cu smantana.
  15. Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.
  16. AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu  untul.
  17. Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************