joi, 11 octombrie 2012

Supa de pui cu galuste








Ingrediente:

  • partile unui pui ce se folosesc in mod normal la supa/ciorba sau puiul intreg
  • 300gr  telina
  • 2 cepe
  • 100gr pastarnac
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei gras rosu
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 100-150 g gris de grau (in functie de marimea oualor),
  • patrunjel verde

Mod de preparare:


  1. Se curata foarte bine puiul si se spala in apa rece.
  2. Se portioneaza si se pune la fiert in apa rece, cam 5 litri.
  3. Spumam de cateva ori si adaugam legumele curatate si  taiate cum doriti.
  4. Adaugam o lingurita de sare.
  5. Supa se fierbe la foc mic si cu capacul pus la oala pentru a iesi limpede.
  6. Fierbem totul cam doua ore dupa care punem galustile.
  7. Se bat ouale intregi cu un praf de sare si adaugam grisul in ploaie.
  8. Daca compozitia de gris e prea moale o mai lasam cateva minute sa se odihneasca, ca sa absoarba lichidul si asa vedem daca mai e nevoie de gris.
  9. Compozitia trebuie sa fie destul de groasa ca sa nu se imprastie cand o punem in supa.
  10. Eu pun galustile in oala cu lingurita inmuiata in supa ca sa nu se lipeasca compozitia de ea.
  11. Dupa ce am pus toate galustile acoperim oala si lasam sa fiarba.
  12. Eu las legumele in supa dar scot carnea, o dezosez si o tai cubulete dupa care o pun in supa.
  13. Inainte de a servi presarati patrunjel verde tocat marunt si piper macinat.








3 comentarii:

  1. Mi-e dor de supa ta de pui cu galuste care e cea mai buna din lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Intoarce-te acasa si-ti fac zilnic supa cu galuste!
      :)

      Ștergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************