Supa de pui cu galuste
Ingrediente:
- partile unui pui ce se folosesc in mod normal la supa/ciorba sau puiul intreg
- 300gr telina
- 2 cepe
- 100gr pastarnac
- 3 morcovi mari
- 1 ardei gras rosu
- sare, piper
- 2 oua
- 100-150 g gris de grau (in functie de marimea oualor),
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Se curata foarte bine puiul si se spala in apa rece.
- Se portioneaza si se pune la fiert in apa rece, cam 5 litri.
- Spumam de cateva ori si adaugam legumele curatate si taiate cum doriti.
- Adaugam o lingurita de sare.
- Supa se fierbe la foc mic si cu capacul pus la oala pentru a iesi limpede.
- Fierbem totul cam doua ore dupa care punem galustile.
- Se bat ouale intregi cu un praf de sare si adaugam grisul in ploaie.
- Daca compozitia de gris e prea moale o mai lasam cateva minute sa se odihneasca, ca sa absoarba lichidul si asa vedem daca mai e nevoie de gris.
- Compozitia trebuie sa fie destul de groasa ca sa nu se imprastie cand o punem in supa.
- Eu pun galustile in oala cu lingurita inmuiata in supa ca sa nu se lipeasca compozitia de ea.
- Dupa ce am pus toate galustile acoperim oala si lasam sa fiarba.
- Eu las legumele in supa dar scot carnea, o dezosez si o tai cubulete dupa care o pun in supa.
- Inainte de a servi presarati patrunjel verde tocat marunt si piper macinat.
Mi-e dor de supa ta de pui cu galuste care e cea mai buna din lume.
RăspundețiȘtergereMultumesc! Intoarce-te acasa si-ti fac zilnic supa cu galuste!
Ștergere:)
2 cani! :))
Ștergere