joi, 11 octombrie 2012

Supa de pui cu taitei






Ingrediente:

  • partile unui pui ce se folosesc in mod normal la supa/ciorba sau puiul intreg
  • 300gr  telina
  • 2 cepe
  • 100gr pastarnac
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei gras rosu
  • taietei (sau fidea)
  • sare, piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare:


  1. Se curata foarte bine puiul si se spala in apa rece.
  2. Se portioneaza si se pune la fiert in apa rece, cam 5 litri.
  3. Spumam de cateva ori si adaugam legumele curatate si  taiate cum doriti.
  4. Adaugam o lingurita de sare.
  5. Supa se fierbe la foc mic si cu capacul pus la oala pentru a iesi limpede.
  6. Dureaza fierberea in jur de 2 ore dupa care adaugam taiteii(eu am folosit taitei lati) si mai fierbem aproximativ 10 min.
  7. Daca doriti o supa clara fierbeti taiteii separat si inainte de ai adauga in oala strecurati supa si in felul asta nu mai aveti nici legume si nici carne in oala.
  8. Fierbeti taiteii separat, ii strecurati, ii adaugati in oala cu supa si mai dati un clocot.
  9. Eu las legumele in supa dar scot carnea, o dezosez si o tai cubulete dupa care o pun in supa.
  10. Inainte de a servi presarati patrunjel verde si piper macinat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************