Supa de pui cu taitei
Ingrediente:
- partile unui pui ce se folosesc in mod normal la supa/ciorba sau puiul intreg
- 300gr telina
- 2 cepe
- 100gr pastarnac
- 3 morcovi mari
- 1 ardei gras rosu
- taietei (sau fidea)
- sare, piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Se curata foarte bine puiul si se spala in apa rece.
- Se portioneaza si se pune la fiert in apa rece, cam 5 litri.
- Spumam de cateva ori si adaugam legumele curatate si taiate cum doriti.
- Adaugam o lingurita de sare.
- Supa se fierbe la foc mic si cu capacul pus la oala pentru a iesi limpede.
- Dureaza fierberea in jur de 2 ore dupa care adaugam taiteii(eu am folosit taitei lati) si mai fierbem aproximativ 10 min.
- Daca doriti o supa clara fierbeti taiteii separat si inainte de ai adauga in oala strecurati supa si in felul asta nu mai aveti nici legume si nici carne in oala.
- Fierbeti taiteii separat, ii strecurati, ii adaugati in oala cu supa si mai dati un clocot.
- Eu las legumele in supa dar scot carnea, o dezosez si o tai cubulete dupa care o pun in supa.
- Inainte de a servi presarati patrunjel verde si piper macinat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************