Globulete din salam de biscuiti cu nuca de cocos
Ingrediente:
- 300 g biscuiti
- 100 g zahar
- 100 g unt sau margarina
- 150-200 ml lapte
- esenta de rom
- 2 pachetele zahar vanilat
- 4 linguri de cacao- sau mai putin.
- 100g nuca si/sau stafide.
Mod de preparare:
- Zdrobim biscuitii intr-o punga cu sucitorul.
- Intr-un vas punem laptele si cu zaharul la fiert.
- Amestecam pana cand zaharul s-a dizolvat si adaugam cacaoa, untul si esenta .
- Siropul rezultat il turnam peste biscuitii zdrobiti si amestecam bine cu o lingura.
- Luam din compozitie cu o lingura si formam bile pe care le tavalim prin nuca de cocos.
- Daca intampinam probleme de genul sa nu se lipeasca nuca de cocos de bilele respective, le vom inveli intr-un strat subtire de margarina si dupa le tavalim prin nuca de cocos.
- Le dam la rece pentru o ora dupa care le putem servi.
De-acum iti las un comentariu la fiecare reteta din care am gustat si eu! sunt excelente, foarte delicate.
RăspundețiȘtergerebune, bune!
RăspundețiȘtergere