miercuri, 14 noiembrie 2012

Globulete din salam de biscuiti cu nuca de cocos

Ingrediente:
  • 300 g biscuiti
  • 100 g zahar
  • 100 g unt sau margarina
  • 150-200 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 4 linguri de cacao- sau mai putin.
  • 100g nuca si/sau stafide.
Mod de preparare:
  1.  Zdrobim biscuitii intr-o punga cu sucitorul.
  2. Intr-un vas punem laptele si cu zaharul la fiert.
  3. Amestecam pana  cand zaharul s-a dizolvat si adaugam cacaoa, untul si esenta .
  4. Siropul rezultat il turnam peste biscuitii zdrobiti si amestecam bine cu o lingura. 
  5. Luam din compozitie cu o lingura si formam bile pe care le tavalim prin nuca de cocos.
  6. Daca intampinam probleme de genul sa nu se lipeasca nuca de cocos de bilele respective, le vom inveli intr-un strat subtire de margarina si dupa le tavalim prin nuca de cocos.
  7. Le dam la rece pentru o ora dupa care le putem servi.


2 comentarii:

  1. De-acum iti las un comentariu la fiecare reteta din care am gustat si eu! sunt excelente, foarte delicate.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************