luni, 19 noiembrie 2012

Placinta cu mere (foaie turnata)




       Am reusit intr-un final sa ma inscriu la concursul organizat de Ama - "Provocarea secreta" si mi-a fost atribuit un blog, pe care recunosc ca nu-l stiam, dar care m-a cucerit din prima. Blogul se numeste : "Bucataritul" de la necesitate la hobby, iar reteta este una absolut delicioasa, prajiturile cu mere fiind printre preferatele mele.
Reteta dupa care m-am inspirat o gasiti aici.
Mi-am permis sa fac o modificare si anume sa adaug si o gutuie razuita pentru un plus de savoare. 





 
Ingrediente :

pentru aluat
  • 4 oua intregi
  •  18 linguri zahar
  •  18 linguri ulei
  •  18 linguri lapte
  •  18 linguri faina
  •  1 praf de copt
pentru umplutura
  •  1,5 kg de mere+ o gutuie
  •  zahar dupa gust
  •  scortisoara

Mod de preparare:

  1. Spalam fructele si le dam pe razatoarea mare.
  2. Le punem la calit intr-o tigaie sau vas neaderent.
  3. Adaugam zahar atat cat consideram noi necesar si dupa ce se mai raceste scortisoara dupa gust. 
  4. Pregatim umplutura mai inainte pentru a fi siguri ca are timp sa se raceasca.
5. Merele razuite le vom lasa pe foc pana o sa scada toata sucul.
6.  Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul  si le frecam foarte bine.
7.  Adaugam uleiul si amestecam pana se incorporeaza tot.
8.  Amestecam faina cu praful de copt si adaugam o lingura de faina si una de lapte pana le   
    terminam.
9.  Rezultatul o sa fie un aluat ca de clatite dar un pic mai gros.

 10.  Tapetam o tava cu hartie de copt si punem jumatate din compozitie.
 11.  Bagam tava in cuptorul deja incins si o lasam 10 minute.
 12.  Dupa acest interval de timp, scoatem tava si adaugam  razatura de mar si restul de 
        compozitie.
 13.  Mai lasam la cuptor cam 30 de minute la foc potrivit.
 14.  Cand e gata, scoatem tava, o lasam sa se raceasca si dupa o vom presara cu zahar pudra
        si o taiem.



 

3 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************