miercuri, 21 noiembrie 2012

Sarmale in foi de varza

Ingrediente:
  • 1.5-1.7 kg  varza murata
  • 1kg  carne tocata amestec(vita+porc)
  •  1 ardei gras
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 morcovi
  • 200g costita sau sunculita afumata
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 150-200g orez
  • foi dafin
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boabe piper
  • cimbru
  • marar, patrunjel-optional.
  • bete de marar sau cimbru.


Mod de preparare:
  1. Preparam umplutura pentru sarmale.
  2. Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem marunt iar morocvul il dam pe razatoarea fina.
  3. Le punem intr-o tigaie cu o lingura de ulei si le lasam sa se caleasca usor.
  4. Fierbem orezul pe jumatate,il scurgem de apa in care a fiert.
  5. Adaugam pasta de tomate, dupa care rasturnam si orezul lasam pe foc 2-3 minute si inchidem focul.
  6. Potrivim de sare, piper si cimbru si amestecam bine.
  7. Lasam sa se raceasca si amestecam bine cu carnea si cu vereata tocata fin.
  8. Desfacem frunzele la varza, indepartam cotorul si partile mai dure si eventual le taiem la dimensiunea dorita.
  9. Luam o frunza de varza, o asezam in palma si cu o lingura luam amestecul de carne, punem in palma peste varza si rulam, dupa care presam cu un deget marginile sarmalei.
  10. Intr-un vas punem bete de marar /crengute de cimbru sau doar varza ce ne-a ramas, pe care o tocam foarte fin.
  11. Asezam sarmalele peste varza tocata, presaram cateva boabe de piper si cate o lingurita de pasta de tomate la cateva randuri de sarmale, adaugam si costita afumata taiata felii potrivite.
  12. Ultimul strat sa fie de varza tocata fin sau de ce nu foi intregi de varza, sa acoperim sarmalele.
  13. Punem apa in oala cat sa acopere sarmalele si o punem pe aragaz pana dau in clocot dupa care le bagam la cuptor la foc potrivit. 
  14. Le servim cu ardei iute, mamaliguta si smantana.
  15. Mie imi ies  din cantitatile de mai sus cam 50-54 de sarmale potrivite.

4 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************