Sarmale in foi de varza
- 1.5-1.7 kg varza murata
- 1kg carne tocata amestec(vita+porc)
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mai mare
- 2 morcovi
- 200g costita sau sunculita afumata
- 3 linguri pasta de tomate
- 150-200g orez
- foi dafin
- ulei
- sare
- piper
- boabe piper
- cimbru
- marar, patrunjel-optional.
- bete de marar sau cimbru.
Mod de preparare:
- Preparam umplutura pentru sarmale.
- Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem marunt iar morocvul il dam pe razatoarea fina.
- Le punem intr-o tigaie cu o lingura de ulei si le lasam sa se caleasca usor.
- Fierbem orezul pe jumatate,il scurgem de apa in care a fiert.
- Adaugam pasta de tomate, dupa care rasturnam si orezul lasam pe foc 2-3 minute si inchidem focul.
- Potrivim de sare, piper si cimbru si amestecam bine.
- Lasam sa se raceasca si amestecam bine cu carnea si cu vereata tocata fin.
- Desfacem frunzele la varza, indepartam cotorul si partile mai dure si eventual le taiem la dimensiunea dorita.
- Luam o frunza de varza, o asezam in palma si cu o lingura luam amestecul de carne, punem in palma peste varza si rulam, dupa care presam cu un deget marginile sarmalei.
- Intr-un vas punem bete de marar /crengute de cimbru sau doar varza ce ne-a ramas, pe care o tocam foarte fin.
- Asezam sarmalele peste varza tocata, presaram cateva boabe de piper si cate o lingurita de pasta de tomate la cateva randuri de sarmale, adaugam si costita afumata taiata felii potrivite.
- Ultimul strat sa fie de varza tocata fin sau de ce nu foi intregi de varza, sa acoperim sarmalele.
- Punem apa in oala cat sa acopere sarmalele si o punem pe aragaz pana dau in clocot dupa care le bagam la cuptor la foc potrivit.
- Le servim cu ardei iute, mamaliguta si smantana.
- Mie imi ies din cantitatile de mai sus cam 50-54 de sarmale potrivite.
Mmmmmm, deja balesc! :)
RăspundețiȘtergereAcum intelegi "Porc Mancacios" de ce se cara romanii cu sacul plin de varza in Italia:))
ȘtergereBravo, bucataras;)
RăspundețiȘtergereMultumesc!:)
Ștergere