joi, 20 decembrie 2012

Tarta cu gutui

 

 

Ingrediente

  • 5 gutui
  • 200 g zahar brun
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • sucul de la o lamaie
  • 100 g margarina
  • 200 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri unt

  •  Mod de preparare:
    1. Spalam gutuile si le decojim.
    2. Le taiem felii si le punem la fiert, in apa clocotita, in care am pus zaharul, sucul de lamaie si esenta de vanilie.
    3. Le lasam sa fiarba 30 de minute pana se ingroasa siropul.
    4. Dupa care  le lasam sa se raceasca.
    5. Intre timp punem untul si zaharul pudra intr-un vas si bate bine.
    6. Adaugam oul si schimbam mixerul cu o spatula de lemn, amestecam bine si adaugam faina in ploaie.
    7. Dam aluatul la rece pentru jumatate de ora sau chiar mai mult.
    8. Ungem o forma de tarta, cu unt si asezam aluatul, inclusiv pe peretii tavii.
    9. Intindem aluatul in tava cu mana si il intepam din loc in loc cu furculita.
    10. Rasturnam gutuile cu tot siropul in tava cu aluat si asezam feliile de gutui.
    11. Bagam tava in cuptorul incins pentru 30 de minute la 190 grade.
    12. O lasam sa se raceasca si o portionam.











    Sursa de insipratie: Horia Varlan

    Un comentariu:

    Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


    ******************************************************************************************************************************************************************

    Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




    ***********************************************************************************