Turta dulce
- 100g miere
- 150g zahar pudra
- 100g unt
- 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura de lapte
- 1 ou
- un praf de sare
- o lingurita de scortisoara
- 400g faina.
Pentru ornat:
- zahar pudra
- colorant
- zeama de lamaie.
Mod de preparare:
- Untul cu mierea si zaharul pudra le vom amesteca cu mixerul.
- Adaugam bicarbonatul stins cu lingura de lapte, scortisoara, oul batut si sarea.
- Amestecam bine si adaugam faina in ploaie.
- Framantam pana se amesteca bine toata faina si punem aluatul la rece, pentru cateva ore.
- Inainte de a-l intinde, il lasam sa se incalzeasca, pana ajunge la temperatura camerei.
- Lucram pe o suprafata pudrata cu faina si presaram faina si deasupra aluatului.
- Trebuie sa avem grija ca este foarte lipicios!!!!
- Taiem aluatul cu formele din dotare:)) si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Le bagam in cuptorul deja incalzit la 170 de grade pentru 10 minute.
- Le lasam sa se raceasca, dupa care le ornam cu glazura obtinuta din zahar pudra amestecat cu zeama de lamaie si cu colorant.
- Se lasa sa se usuce glazura dupa care se pot depozita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************