luni, 15 aprilie 2013

Crema de zahar ars





 Ingrediente:
  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar
  • 2 linguri de nuca maruntita cu lama cutitului(facultativ)
  • coaja de lamaie sau 1 pliculet de zahar vanilat.

Mod de preparare:
  1. Caramelizam intr-o cratita 100 gr zahar.
  2. Intindem caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei, dupa care il lasam sa se intareasca.
  3.  Nu caramelizati prea tare zaharul pentru ca o sa devina amar.
  4. Batem  ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul.
  5. Adaugam laptele la temperatura camerei.
  6. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel.
  7. Presaram nuca  si asezam cratita cu compozitie deasupra unei altui vas cu apa clocotita (la bain-marie).
  8. O bagam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora.
  9. Este gata  cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita.
  10. O lasam sa se raceasca 2 ore, apoi o rasturnam pe un platou  mai inalt, pentru a nu curge siropul de caramel.
  11. Se poate taia felii ca pe orice tort sau folosim diferite forme, dar musai sa adaugam pe farfurie si 2-3 linguri de sirop.
  12. O mai putem orna cu frisca.
  13. Se serveste de la frigider. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************