Tiramisu
Ingrediente:
- 40 piscoturi
- 4 galbenusuri
- 450g mascarpone
- 500ml frisca lichida
- 4 linguri zahar
- zahar vanilat
- 300ml cafea tare
- 100ml amaretto
- cacao.
Mod de preparare:
- Batem frisca foarte bine si o dam la rece.
- Pregatim cafeaua ca sa aiba timp sa se raceasca.
- Batem galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albesc galbenusurile.
- Adaugam mascarponele, amestecam bine, dupa care adaugam frisca lichida si zaharul vanilat.
- Inmuiem piscoturile in cafeaua amestecata cu Amaretto cate o secunda pe fiecare parte.
- Le asezam in tava, pe toata suprafata ei si punem jumatate din crema, dupa care reptam operatiunea cu celelalte piscoturi si cu restul de crema.
- Pudram cu cacao si dam la rece pentru cateva ore.
Ce bunatate! Vreu sa gatesc si eu de mult timp.
RăspundețiȘtergereUn curcubeu pentru suflet!;)
RăspundețiȘtergere