miercuri, 17 iulie 2013

Blat simplu


Ingrediente:

6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
coaja de la o lamaie
1 plic zahar vanilat


Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Frecam galbenusurile cu zaharul  adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri.
Batem spuma albusurile si le adaugam peste galbenusuri.
Tapetam o forma de tort sau o cratita de 28-30cm, turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-40 de minute.
Daca dorim sa facem un blat cu cacao, inlocuim 2-3 linguri de faina cu 2-3 linguri de cacao.
Eu sunt de parere ca in cazul blaturilor si a checurilor, testul cu scobitoarea este sfant.
Il scoatem pe un gratar sau pe un prosop si il lasam sa se raceasca.
Il feliem si il umplem cu ce fel de crema dorim.
In mod normal el iese drept dar din cauza cuptorului, mie blaturile imi ies tuguiate si le indrept cu ajutorul cutitului:)).












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************